НЮУ імені Ярослава Мудрого вітає усіх українців із Днем Державного Прапора!

photo_2022-08-19_22-02-16-800x565

День Державного Прапора, який відзначаємо 23 серпня, – свято всіх поколінь українців. Це один із найвизначніших символів незалежної та суверенної держави, який наші предки виборювали століттями, торуючи шлях до свободи у кривавих битвах різних часів. На жаль, цьогоріч усе затьмарила війна, але ми святкуємо, надихаючись перемогами минулого і мужньо боронячи кожен клаптик батьківської землі сьогодні. Віримо, під рідним прапором український народ вкотре утвердить своє священне право на незалежність, соборність і самостійність, а жовто-блакитний стяг майорітиме на кожній площі від Харкова до Львова, від Чернігова до Ялти.

Символічно, що Харків, який вже майже 200 днів міцно тримає оборону, святкує свій день народження саме 23 серпня. Тепер наше місто – Герой, зразок відваги і патріотизму, незламності й жаги до мирного життя – стоїть фортецею під найвищим державним прапором України. Це стало можливим тільки завдяки щирій любові харків’ян до свого дому, до кожної вулиці, до рідного Університету, адже всі ми відчуваємо себе їхньою частинкою і готові на все, щоб не допустити ворога до столиці наших сердець. Об’єднавшись у міцний кулак, воїни, волонтери, містяни, студенти і викладачі щодня вибивають його якнайдалі від Харкова. Бо кожен відчуває необхідність допомагати, розуміє свою відповідальність перед майбутніми поколіннями, які мають народитися лише у вільному українському Харкові.

Тож нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість і спонукає на нові подвиги заради своєї малої і великої Батьківщини.

                                      Ректор Університету – Анатолій ГЕТЬМАН

 
Top