Як добре ми знаємо своє місто?

Кожного дня кожен із вас проходить головними вулицями нашого міста. Чи звертали ви коли-небудь увагу на оригінальність архітектурних пам’яток Полтави, чи задавали ви коли-небудь собі питання, яка історія у кожної з цих будівель, наскільки вони старі, що раніше відбувалося в стінах цих споруд?

Організатори проекту «Майстерня міста» задали собі ці питання та в рамках цього проекту 15 вересня вирішили провести для жителів Полтави та всіх бажаючих екскурсію містом, розповідаючи те, що ми ніколи не чули і не бачили.

Починаючи з театру ім..Гоголя ми пройшлись біля філармонії, вулицею Соборності, повз Краєзнавчий музей. Наче звичайні будівлі, які ми бачимо кожного дня, але ж ні… Гарно вдягнені актори ніби перенесли нас крізь століття та розказували нам невідомі факти з історії існування Полтави. Деякі з учасників мали змогу сфотографуватися на старий фотоапарат, хтось зміг отримати стару полтавську газету від хлопчика, який їх продавав, діти мали змогу отримати смачні цукерки від гарно вдягнених пані в старі сукні. Ми милувалися закоханою парою, роботою художника, що спокійно сидів, наче привид з минулого століття, на сходах Краєзнавчого музею.

Всі присутні були проникнуті в атмосферу, що існувала там. Студентам нашого коледжу також дуже сподобалося бути там присутніми та послухати цікаві розповіді ведучого. Ми вдячні організаторам за змогу бути присутніми там і за нові гарні враження!

Студенти групи ПК-31-А Полтавського юридичного коледжу скористалися чудовою нагодою помандрувати у часі й дізнатися історію унікальних архітектурних пам’яток міста під час інтерактивної екскурсії “Полтава для полтавців”, а також зустрітися з видатними полтавцями минулого століття просто на вулиці!

 
Top