Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, вітаю вас із Днем захисників і захисниць України!

photo1665685477

Ця дата обрана невипадково, адже саме 14 жовтня православні християни відзначають Покров Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен була заступницею і помічницею славного козацького війська, що хоробро боронило нашу землю від ворогів протягом кількох століть.  Зараз ми – нащадки українських лицарів – знову змушені захищати Батьківщину, своє право на життя і незалежність зі зброєю в руках. На жаль, навіть в епоху визначного технічного, інтелектуального, наукового прогресу, коли весь світ об’єднується на засадах партнерства, співробітництва і рівності, є ті, хто прагнуть знищити всі наші здобутки шляхом воєнного терору й підступної брехні. Але наш народ не піддався страху, навпаки, з козацьким завзяттям виступив на захист України і став фактичним щитом для всієї Європи від російської тиранії і диктатури.

Я щиро вдячний кожному Герою і кожній Героїні, які вже понад півроку мужньо відстоюють нашу свободу й майбутнє на фронті. Пишаюся волонтерами, які в надважких умовах допомагають військовим та цивільному населенню. Захоплююся відвагою і патріотизмом представників Університету, які сьогодні знаходяться на передовій у складі підрозділів ЗСУ, несуть службу в загонах ТРО, займаються благодійністю. 

Бажаю вам щастя, міцного здоров’я, незламного духу, єдності, оптимізму, а всім захисникам і захисницям якомога скоріше повернутися до своїх родин із Перемогою!

 
Top