Чорнобиль – століття пам’яті людської

25 квітня 2016 року у коледжі відбулася година пам’яті «Чорнобиль – століття пам’яті людської»,яку підготували студенти групи ПК-21-А. Присутні підготували розповідь про Чорнобиль, ліквідаторів аварії та переглянули документальний фільм про події в Чорнобильській зоні відчуження після аварії на атомній електростанції

26 квітня 1986 року почався відлік Чорнобильської катастрофи. Вона вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої більше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Суворий іспит отримали всі: пожежні, будівельники, медики, спеціальні частини хімічного захисту, підрозділи міністерства оборони – 30 років тому на ліквідацію трагедії всього людства поїхало більше 1000 наших земляків. Вони проявили мужність, героїзм, відвагу. Ціною своїх життів вони врятували людство від страшної біди, вони загасили полум’я, не допустивши непередбачених подій.

Багатьох ліквідаторів, які працювали у Чорнобильській зоні, уже немає серед живих, але пам’ять про них не повинна згасати. Саме тому ми вшановуємо щорічно цю сумну дату, вкотре нагадуючи про те, чим може обернутися людська недбалість.

 
Top