Хеловін у Полтавському юридичному коледжі

31 жовтня стіни Полтавського юридичного коледжу були прикрашені плакатами зі страхітливими зображеннями відьом, привидів та вирізьблених гарбузів. Чому? Тому що студенти творчо підійшли до святкування Хеловіну та підготували виставку своїх робіт. Адже вивчення іноземної мови неможливе без вивчення культури країни, мову якої вивчаєш.

Що ж собою являє це свято?

Корені Хеловіну йдуть ще в дохристиянську епоху. Саме 31 жовтня вважалося у племен кельтів, які мешкали на території Англії, Ірландії та Північної Франції, останнім днем року, що минав. Цей день також означав закінчення збору врожаю та перехід на зимовий сезон. Потім з кельтським святом змішалося ще два римських, а вже згодом католицька церква стала святкувати День усіх святих. І хоча зі звичаєм лякати та задобрювати злих духів цього дня церква довго боролася, язичницьке свято не лише вижило, але й нерозривно зрослося в народній свідомості зі святом церковним.
Але далеко не всі знають, що свято Хеловіна відзначали наші предки слов’яни-язичники й називали його «Велесовою ніччю». Вона вважалася ніччю великої сили, коли тоншає кордон між світами, коли духи предків і тих, хто має народитися в майбутньому, стають одним цілим, єднаючись з обома світами, зі стихіями та їхньою міццю.

 
Top