У Полтавському юридичному коледжі відбулися II Сковородинівські навчання

10 жовтня 2018 року у Полтавському юридичному коледжі відбулися II Сковородинівські навчання. “Світ ловив мене, та не спіймав…” Ці слова написані на могилі великого мислителя, педагога, філософа і письменника Григорія Савича Сковороди. Григорій Савич ніколи не мріяв про багатство, славу чи почесті. Для нього важливішим було зберегти людську гідність та особисту свободу. Говорять, що сама цариця Катерина II, запрошуючи Г. Сковороду на постійне проживання при дворі, у відповідь почула: “Я не покину Батьківщини. Мені моя сопілка і вівця дорожчі царського вінця”.


Студенти групи ПК-11-А провели конференцію «Пізнай себе, свій рід, свій нарід», де дізналися про життєвий і творчий шлях Григорія Сковороди, про його оточення та місця, які пов’язані з його іменем. Група ПК-12-А переглянула фільм «Таємничий Сковорода» та обговорила цікаві факти з його життя. Студенти групи ПК-22-А оформили фотовиставку «Постать Григорія Сковороди у мистецтві» та виставку «Мудрість Григорія Сковороди». Студенти I та II курсів підготували літературно-мистецький захід «Світ ловив його, та не спіймав», де присутні змогли почути поезію, побачити інсценівки байок та насолодитися тим, що передає епоху минулих століть. 


Майбутні юристи із задоволенням згадали про одну з найяскравіших постатей української культури минулого, адже незважаючи ні на що, він до кінця життя зберіг усе, що поважав: чистоту совісті, ясність розуму і відданість улюбленій справі – будити людські серця незвичайним поетичним словом. Якщо кожен буде чесною людиною, буде жити по совісті і мати улюблену роботу, як того хотів видатний український письменник і філософ Григорій Савич Сковорода, світ обов’язково зміниться на краще.

 
Top