У коледжі проведено заходи до Дня української писемності та мови

9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови.Це свято започатковано Указом Президента України у 1997 році. Цього дня також вшановують пам’ять Преподобного Нестора Літописця – послідовника Кирила і Мефодія.

Традиційно студенти Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету долучаються до нього. Цьогоріч першокурсники писали диктант національної єдності, який проводив О. Авраменко.

Другокурсники стали учасниками студентської конференції “Українська мова: минуле та сьогодення”. Члени літературного гуртка “Lawyers poetry” виступили на конференції з доповідями про походження та розвиток української мови, про видатних особистостей, з іменами яких пов’язане становлення рідної мови.

Також гуртківці підготували для учасників конференції “Поетичну хвилинку” та випуск газети. Ці заходи ще раз довели, що потрібно завжди прагнути до досконалого володіння рідним словом, а ще важливіше – відчувати себе у єдності з українським народом. Бо Панас Мирний писав: “Найбільше і найдорожче добро у кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, розум, досвід, почування”.

 
Top