Університет щиро вітає всіх із Днем знань – 2022 та початком нового навчального року!

photo_2022-08-31_10-48-25

Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, щиро вітаю вас із Днем знань – 2022!

Кожного вересня протягом кількох десятиліть я радо поздоровляв вас із початком нового навчального року віч-на-віч, зібравшись в ошатних залах нашого Університету та Палацу студентів. Мав змогу особисто познайомитися  з першокурсниками, привітати студентів старших курсів, побажати плідної роботи колективу Університету.  Щоразу бачив у ваших очах жагу до нових знань, відчував неприборкану енергію молодості і розвитку, тішився зустрічам із друзями і колегами серед викладацького складу.  Це, безумовно, надихало на плідну роботу, на пошуки новітніх засобів навчання, щоб задовольнити прагнення сучасної молоді до практичних знань, науки, глобальних перетворень нашої держави у країну абсолютної демократії і верховенства права.

На жаль, цьогоріч свято затьмарила війна, позбавивши нас можливості зустрітися особисто, однак країна, Харків, Університет вистояли і продовжують боротьбу щохвилини.  Зараз найголовніші завдання вирішуються на полях боїв військовими, але цивільні загалом і наукова когорта зокрема мають не менш вагомі цілі – не переривати навчання, забезпечити освіту й розвиток нашим дітям, використати усі прогресивні можливості для налагодження навчального процесу і нормального життя у містах і селах України.

 Маючи досвід дистанційної освіти під час карантинних обмежень минулого року, запевняю вас, Університет має всі технічні можливості для успішного проведення цього непростого навчального року. Викладацький склад показав свою добру обізнаність у новітніх засобах онлайн-навчання: підготовка студентів, заліково-екзаменаційні сесії продемонстрували високий результат в освоєнні знань за допомогою комп’ютерних технологій.

Усім серцем сподіваюся, що скоро Університет знову відчинить свої двері кожному із вас, лекційні зали, наукові лабораторії й сучасні аудиторії наповняться гомоном і безтурботним сміхом молоді, але поки що закликаю вас берегти свої життя, допомагати армії та волонтерам, навчатися і не припиняти вірити у нашу перемогу, адже лише разом ми сильні і незламні. Ми – Університет, ми – єдині, ми – українці!

Ректор Університету – Анатолій Гетьман

 
Top