Університет відзначив День Єднання України

Університет відзначив День Єднання України16 лютого Указом Президента України №53/2022 від 14 лютого 2022 року оголошено Днем єднання України.

FB_IMG_1645019061001

Його відзначення має на меті посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

В урочистому зібранні взяли участь члени ректорату, викладачі, співробітники та студенти Університету.

Відкрив захід перший проректор Микола Кучерявенко, який зазначив: «16 лютого є знаковою датою.

 

Упевнений, усі ви пильно стежили за публікаціями в інтернеті, які рясніли повідомленнями про те, що 15-16 лютого може відбутися вторгнення РФ на територію України.

Але завдяки консолідації не лише українського народу, а й світової спільноти трагічного варіанту подій вдалося уникнути».
У продовження зустрічі у виконанні заслуженого артиста України Віталія Лашка прозвучав Державний Гімн України.
Усіх українців об’єднує єдине бажання – жити в мирі, незалежно від віку, статі, міст або регіонів. І ми маємо на це право. Тому покажемо всьому світу нашу єдність: вивісимо національні прапори, вдягнемо синьо-жовті стрічки та заспіваємо разом Гімн України.

Ми повинні пам’ятати героїчні сторінки нашої непростої історії, коли проливалася кров тисяч захисників та мирних громадян. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього. І ми не зрадимо їхню пам’ять. Ми хочемо свободи і готові її виборювати.

Ми сильні! Ми разом! Слава Україні!
Переглянути відео про урочисту подію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=PdXy3zTODVo

 
Top