Українська мова – символ єднання

9 листопада наша країна відзначає День української писемності та мови. Це  свято припадає на день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця, упорядника «Повісті минулих літ», однієї з найвидатніших пам’яток світової культури. Існує думка, що саме Нестор Літописець поклав початок української писемності.

Студенти нашого коледжу – справжні знавці та поціновувачі рідного слова. Саме 9 листопада вони зібралися у Полтавському літературно-меморіальному музеї Івана Петровича Котляревського і представили композицію «Українська мова – символ єднання», підготовлену разом з викладачем української мови та літератури Корнет А. В. Звучали слова відомих поезій українських класиків, лунала українська пісня, інсценувалися уривки із художніх творів. Провідний науковий співробітник музею Стороха Є.В. розповіла про роль І.П. Котляревського у становленні української літературної мови.

Студенти вкотре переконалися, що наша мова  втілює в собі український характер, історію та душевну міць народу, наші звичаї і традиції, розум і багатющий досвід поколінь, ніжну красу і силу душі людської.

Це дійсно так, тому що, як сказав Володимир Сосюра:

«Мова – це душа народу, а народ без мови не народ».

 
Top