«Торгівля людьми: міфи і реальність»

У світі щороку від двох до чотирьох мільйонів осіб стають жертвами торгівлі людьми. Торгівля людьми набирає щораз ширших масштабів і дедалі більше жорстоких форм. Це злочинний бізнес, який посідає третє місце за рівнем прибутковості, поступаючись лише торгівлі зброєю та наркотиками.

В останні роки спостерігається поширення такого явища, як торгівля людьми, з метою їх використання для примусової праці, жебракування, сексуальної експлуатації, поширення наркотиків та інших форм злочинної діяльності. З метою запобігання трудовій міграції та торгівлі людьми, у приміщенні Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського для студентів Полтавського юридичного коледжу, груп ПК-24, 33-А та 43-А, пройшов тренінг на тему: «Торгівля людьми: міфи і реальність!».

У ході зустрічі студентам повідомили про способи, які використовують злочинці для досягнення своїх цілей, продемонстрували відеоматеріал з реальними історіями. На завершення заходу фасилітатор відповів на ряд запитань, які виникли у присутніх щодо легальної роботи і навчання за кордоном та надала адреси консультативних центрів і телефони гарячої лінії.

Саме такі спільні інформаційні заходи та узгоджені дії сприяють підвищенню обізнаності громадян України і допомагають визначити шляхи запобігання потрапляння в ситуацію, пов’язану з торгівлею людьми.

 
Top