Студенти юридичних вишів Полтавщини поспілкувалися з радником Міністра юстиції

До Міжнародного дня студентів 13 листопада 2018 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого  влаштували  майстер-клас «Професія юриста в сучасних реаліях» для студентів юридичних вишів. Про особливості роботи юристів в різних галузях права розповідали радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв, представники  Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, прокуратури, поліції, нотаріату, державної виконавчої служби, державні реєстратори та експерти.

1-5

Студентство – це прогресивна частина суспільства, яка прагне змін, і, власне, вони – майбутнє України, орієнтоване на європейські стандарти розвитку права. Тож, саме їм  передаємо свій досвід, розповідаємо про особливості роботи юристів в різних галузях.

2-28

«Ми даємо максимум інформації про роботу в сфері юстиції, професії державного виконавця та реєстратора, нотаріуса, адвоката, прокурора, експерта. Студенти можуть послухати фахівців в цих галузях, задати їм питання. І це впливає на подальше їхнє працевлаштування», – зазначив начальник управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко.

6-9

«Наше завдання — допомогти зробити правильний вибір у професії. А вибір досить широкий, і вже від людини залежить, що їй ближче і цікавіше», – наголосив радник Міністра юстиції України, народний депутат Ігор Алексєєв.

 

Ігор Алексєєв та Олег Тимченко також  зустрілися з членами Координаційної ради молодих юристів при управлінні юстиції у Полтавській області. Молодь ставила чимало запитань, що стосувалися особливостей роботи органів законодавчої, виконавчої та судової влади, ювенальної юстиції, нових стандартів та підходів, що зараз напрацьовує Мін`юст у роботі з підготовки кадрів, впровадження реформ та законодавчих ініціатив Міністерства юстиції України.

4-19

В Полтавському юридичному коледжі відбулася  презентація «Студії правової грамотності PLC», де вчителів та учнів загальноосвітніх шкіл Полтави навчатимуть основам у сфері прав людини та механізмам захисту порушених прав. Радник Міністра юстиції та очільник Полтавської області поспілкувалися з учнями та наголосили, що права людини – невід’ємний елемент суспільного буття, тому кожна людина повинна знати свої права, вміти їх реалізувати та захищати.  І вчитися цьому потрібно змалку.

7-4 zastavka-40

 

 

В теплій та дружній обстановці відбулося спілкування Ігоря Алексєєва та Олега Тимченка  зі студентами, які надають первинну правову допомогу громадянам в навчально-практичній лабораторії «Юридична клініка «LexQourum» Полтавського юридичного коледжу. Студенти розповіли про себе та користь здобутих в клініці навичок. А посадовці, в свою чергу, поділилися досвідом організації роботи в Мін`юсті та в управлінні юстиції.

9

Всі студенти були  задоволені та вдячні гостям за приділений їм час і можливість поспілкуватися з юристами-практиками.

 
Top