Святкування 210-го дня народження Миколи Гоголя у коледжі

Студенти коледжу вшанували пам’ять нашого славетного земляка Миколи Васильовича Гоголя. Першокурсники підготували проект «Микола Гоголь: загадки генія» і розповіли про основні віхи життя та творчості митця. Також переглянули тематичний фільм, дали відповіді на запитання кросворду, декламували, інсценізували уривки з творів Миколи Васильовича.

Студенти коледжу не могли оминути скульптури Миколи Гоголя та Олександра Пушкіна, які 1 квітня встановили на розі вулиць Пушкіна та Гоголя. Один письменник тримає в руках горня з написом «Слава Україні», інший – книгу «Енеїда» Івана Котляревського. Обоє із бронзи. Скульптор Володимир Цісарик, автор робіт, зазначав, що читаючи таких українських класиків як Гоголь, він відчував себе в духовній єдності з цілою Україною.

Про концепцію скульптур він розповів те, що зобразив Пушкіна легким, як вітер, бо він гість, а Гоголь міцно стоїть на ногах і уособлює українську землю, яка гостинно приймає і запрошує випити чашку кави. Гоголь – наш, український. А Пушкін настільки багато подорожував Україною, побував у 120-ти населених пунктах, що його натхнення для творів – точно несе українську енергетику.
Тож наші студенти прослухали історію цих скульптур та традиційно зробили фото.

 
Top