Привітання від ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого до Дня Державного герба України!

🇺🇦Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, щиро вітаю вас із Днем Державного герба України!
🇺🇦Від часів Володимира Великого та Ярослава Мудрого і до сьогодні український тризуб зберіг своє сакральне значення для нашої нації. Вже понад тисячоліття він оберігає, захищає, надихає навіть у найтемніші часи. Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності, незалежності та свободи вибору.
🇺🇦Справедливий спротив поневоленню, принципове несприйняття несправедливості зашиті в наше ДНК, а слово «воля» зашифроване у найголовнішому державному символі як нагадування друзям і застереження ворогам.
🇺🇦На шевронах українських захисників, які зараз боронять Батьківщину від російської навали, ясніє тризуб, як національний символ тисячолітнього зв’язку поколінь незламних борців за свободу, переможців і патріотів своєї землі. Він додає сил, підтримує у важку хвилину, оберігає душу від зневіри серед пекла сучасної війни.
🇺🇦Щиро вдячний кожному, хто сьогодні протистоїть жорстокості агресора, зброєю, силою, розумом спиняє його на підступах до українських міст і сіл, нищить на полях боїв. Ви гордість, надія і майбутнє України – мирної, квітучої, прогресивної держави XXI століття. Вже сьогодні ми бачимо жовто-блакитний прапор на багатьох площах Європи, Америки, Канади, Австралії, як символ підтримки нашої боротьби проти диктатури та пережитків імперської політики. Впевнений, після перемоги Україна посяде гідне місце у родині демократичних держав, а золотими тризубами шанобливо і вдячно прикрасять кабінети урядових установ та закладів освіти від Донецька до Криму.
🇺🇦Вітаю вас із цим визначним святом, особливим днем для національної державності і соборності України! Будьмо гідними нашої історії та її героїв, шануймо їхні подвиги кожним своїм вчинком та щоденним вибором на користь справедливості, демократії, європейських цінностей.
Ректор Університету Анатолій Гетьман
 
424949477_838817318256798_2072884493370157845_n
 
Top