Привітання від ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого до Дня Соборності України

🇺🇦Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, вітаю вас із Днем Соборності України!
🇺🇦Акт Злуки, проголошений 105 років тому, вінчав собою віковічні прагнення нашого народу до створення єдиної суверенної держави, що обімає землі від Донбасу до Львова. У цей день здійснилися мрії мільйонів про незалежність, духовне єднання, розвиток і власний шлях взаємодії зі світом, за які століттями боролися найкращі сини і доньки України. Історично ця подія поклала початок фундаментальним змінам державотворення у бік демократії, прийняття розмаїття та багатства культурної спадщини регіонів України.
🇺🇦Університет завжди відігравав важливу роль у формуванні національної свідомості, вихованні справжніх патріотів, боровся за втілення у життя принципів справедливості й рівності для кожного громадянина. І сьогодні ми міцно стоїмо на засадах демократії, законності, вільного вибору, захисті прав і свобод кожного українця.
🇺🇦Соборність для нас означає не лише спільне минуле, гордість про успіхи й пам’ять про невдачі, а й боротьбу за серця молоді, у якій ми точно перемогли. Адже я бачу, як перед лицем смертельної загрози згуртувалася й об’єдналася університетська родина. Пишаюся кожним членом нашого колективу! Ви показали ворогу свою сміливість, не звернули з вірного шляху, продовжили навчати молодих юристів для потреб мирної й незалежної України майбутнього.
🇺🇦Сьогодні всі ми працюємо, навчаємось, стоїмо на полі бою, виховуємо дітей, займаємося волонтерством, допомагаємо фронту, створюючи таким чином єдину хвилю спротиву російським загарбникам, не залишаючи їм шансів ні на землі, ні в душах молоді. Наша єдність – наша зброя!
🇺🇦Нехай це особливе свято принесе вам натхнення, зміцнить у боротьбі, подарує надію на справедливу Перемогу. Бажаю миру, наснаги, невичерпних сил та успіхів в освітній та професійній діяльності.
 
Ректор Університету Анатолій Гетьман
 
Top