Привітання від ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого до дня юриста

В усі часи саме на юристів покладається відповідальна місія захищати честь, права, свободи громадян, забезпечувати справедливість і рівність кожного перед законом.  Надзвичайно важливо, щоб вибір професії був усвідомленим, відповідальним, продиктованим серцем, адже від того, наскільки старанно ви будете вчитися, вибудовувати власну особистість, наполегливо працювати, залежить майбутнє держави і добробут її громадян. Тому на цьому шляху не має місця випадковим людям! Знаю це із власного досвіду.

 За два віки існування наш Університет підготував не одне покоління кваліфікованих юристів, які завжди рухали країну вперед, незважаючи на труднощі і перепони, виконували свою роботу якнайкраще, крок за кроком виводили Україну на шлях верховенства права і демократії. Я пишаюся тим, що моя особиста і професійна біогарфія назавжди вплетена в історію славетного закладу, де працюють видатні викладачі й навчаються найталановитіші студенти.  Суди, прокуратура, нотаріальні контори, адвокатські об’єднання, державні установи, міністерства й Верховна Рада – всюди працюють наші випускники, працюють грамотно і на совість, зміцнюючи авторитет рідної альма-матер й відстоюючи принципи недоторканності людської честі і гідності, справедливості й рівності, які винесли з аудиторій Університету.

Сьогодні ж роботи нам всім додалося, жорстокий час війни змушує акумулювати всі сили й уміння, щоб покарати кожного воєнного злочинця, який приніс горе, страждання та смерті в родини українців. Упевнений, ми впораємося, ніхто не уникне справедливого покарання й світового осуду.

У день професійного свята юристів України зичу здійснення мрій про мир і Перемогу, знаю, вони зараз єдині й найзаповітніші для кожного, а потім ми продовжимо свій шлях до створення найкращої країни для життя, де пануватимуть сучасні демократичні норми права, верховенство закону, рівність і справедливість.

Нехай правнича робота завжди приносить задоволення вам і користь людям,  многая літа й успіхів на професійній ниві!

960x504-35

 
Top