ПРАКТИКУМ ДЛЯ КОНСУЛЬТАНТІВ НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНОЇ ЛАБОРАТОРІЇ «ЮРИДИЧНА КЛІНІКА «LEX QOURUM»

Навчально-практична лабораторія «Юридична клініка «Lex Qourum», що успішно функціонує на базі нашого Полтавського юридичного коледжу, створювалась, у першу чергу, з метою набуття студентами практичних знань. Щовівторка студенти, які входять до складу Юридичної клініки, надають безкоштовно полтавцям юридичні консультації з питань цивільного, трудового, сімейного, адміністративного права та виконавчого провадження.

Разом з тим, координатори лабораторії не забувають і про навчальну мету. Тому, нещодавно для консультантів Юридичної клініки був проведений практикум на тему «Як створити та зареєструвати громадське об’єднання».

1 2

Запрошений спікер – адвокат та юрист Інституту аналітики та адвокації – Вячеслав Курило. Захід розпочався зі з’ясування понять «громадська організація», «громадська спілка», «громадське об’єднання зі статусом юридичної особи», «громадське об’єднання без статусу юридичної особи». Юрист презентував покрокову інструкцію для реєстрації громадського об’єднання зі статусом юридичної особи, пояснив до якого органу потрібно звертатись та які документи складати.

До речі, просто переліком таких документів спікер не обмежився. Оскільки, наприкінці своєї доповіді він поділився власними напрацюваннями та детальними коментарями щодо кожного із документів. По завершенню свого виступу запрошений гість відповів на усі питання студентів та допоміг порадами юристам-початківцям.

 
Top