Правопросвітницький захід на тему «Захист прав неповнолітніх»

Напередодні Дня юриста з метою надання необхідної практичної підтримки майбутнім правникам до Полтавського фахового коледжу завітала Анастасія Гречка – начальниця відділу безоплатної правової допомоги Полтавського місцевого центру з надання БВПД. Спікером був проведений максимально актуальний та прикладний правопросвітницький захід на тему: «Захист прав неповнолітніх».

Насамперед, студенти дізналися про історію створення системи безоплатної правової допомоги в Україні, її структуру, з’ясували особливості нормативно-правового регулювання діяльності. Спеціаліст окреслив загальні підходи щодо надання правової допомоги (порядок інтерв’ювання та консультування клієнтів), алгоритм дій при опрацюванні запитів громадян, вимоги до оформлення проміжних та кінцевих результатів. Опісля, на прикладі окремих кейсів був змодельований порядок судового та позасудового захисту прав, свобод та законних інтересів неповнолітніх у кримінальному, адміністративному, цивільному провадженнях та при вирішенні трудових спорів.

У цілому учасники заходу активно обговорювали проблемні питання, що беззаперечно позитивно відобразиться на рівні їхніх знань та обсязі практичних навичок.

Щиро вдячні Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області за співпрацю у важливому напрямку роботи – виховання молоді для розбудови нашої держави!!!

 
Top