Перші Національні судові змагання з протидії корупції, організатором яких була ELSA Ukraine

У Києві 25-26 листопада 2017 року відбулися  перші Національні судові змагання з протидії корупції, організатором яких була ELSA Ukraine.  Наші студенти зацікавились ними і взяли участь у змаганнях. Наш навчальний заклад представили команди «Griffindor», учасниками якої були Пашко Єлизавета, Колінько Ярослава, Рищиковець Віра, та «Themis», учасниками якої були Кравченко Богдан та Шмагун Олексій.

Тематикою змагань були різні кримінальні процесуальні аспекти запобігання та протидії корупції, сфера публічних закупівель та антикорупційна політика компаній.

Під час змагань наші студенти познайомилася та поспілкувалася з висококласними професіоналами, справжніми фахівцями у питаннях, які безпосередньо або дотично пов’язані із протидією корупції в Україні – членами суддівських колегій.

Виступ нашої  команди було оцінено різними фахівцями- представниками як юридичних фірм — «Vasil Kisil & Partners», «Пронін і партнери», так і державних органів у особі Національного антикорупційного бюро України, а також таких неурядових організацій як Transparency International Ukraine та аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України «You Control».

Членами суддівської колегії були Максим Костецький, юридичний радник українського представництва Transparency International, Марта Гоголь, юрист відділу інноваційних проектів Transparency International, Олександр Мельник, магістр КНУ імені Тараса Шевченка, юрист у Vasil Kisil & Partners, Ярослава Загоруйко, молодший юрист в Vasil Kisil & Partners, Анатолій Пащинський, аспірант Інституту міжнародних відносин, детектив НАБУ, Яна Ризак, менеджер навчальних програм Відкритий Офіс НАБУ та інші.

Студенти отримали незабутні враження від участі у змаганнях, а також чимало досвіду та навичок, які так необхідні для майбутньої професії. Студенти і надалі будуть брати участь у подібних заходах, адже така практика допомагає не лише навчитися новому, а й отримати багато позитивних емоцій від спілкування з іншими учасниками.

Учасники дякують організаційному комітету ELSA Ukraine, за те, що доклав усіх зусиль, щоб судові змагання були проведенні на найвищому рівні, і за надану можливість спробувати себе в новій діяльності та досягти своїх цілей.

 
Top