“Обмеження права на доступ до інформації: українські реалії”

17 лютого 2018 року осередком ELSA Poltava, членами правління якого є студенти коледжу Суржа Анна, Роман Інна, Шрамко Ярослав, було проведено національний круглий стіл на тему: “Обмеження права на доступ до інформації: українські реалії”.

У якості експертів виступили: Тимченко О. В., начальник ГТУ юстиції у Полтавській області; Мельничук Н. І., старший інспектор з особливих доручень УЗПЛ Національної поліції України; Шеховцова О. І., практикуючий адвокат, голова Координаційної ради молодих юристів при ГТУ юстиції у Полтавській області; Абрамов П. С., суддя Апеляційного суду Полтавської області.

Разом з представниками різних юридичних професій, ЗМІ, громадськості та студентами-юристами було проведено обговорення з приводу правового регулювання доступу до публічної інформації. Студенти коледжу взяли активну участь в обговоренні даного питання та долучилися до формування можливих шляхів вирішення проблемних аспектів.

Як результат, представники національної поліції та юстиції досягли домовленості з Полтавською обласною організацією Національної спілки журналістів України про проведення в майбутньому спільного тренінгу з метою роз’яснення журналістам прав на доступ до публічної інформації та механізмів його реалізації.

 
Top