Навчаємося надавати першу медичну допомогу

Найкраще жити у безпечному середовищі. Але у нашому житті стаються непоодинокі нещасні випадки. Від виважених, кваліфікованих і оперативних дій тих, хто опинився поруч із людиною, з якою стався нещасний випадок, може залежати не тільки її здоров’я, а й життя. Адже для прибуття «швидкої допомоги» потрібен певний час. 

Що повинна знати кожна людина і як правильно діяти при наданні першої допомоги при типових нещасних випадках? Про це мова йшла на занятті, яке провів для студентів коледжу викладач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Громов С.В. Особливу увагу він приділяв формуванню навичок та популяризації знань із надання першої медичної допомоги. Усі присутні згадали, що повинна знати і вміти людина, яка опинилася в ситуації, що потребує екстреної допомоги, як поводити себе в умовах дефіциту часу і під час відсутності людей зі спеціальною медичною освітою.

Засвоєння знань прийомів надання першої долікарської допомоги хворим та постраждалим у надзвичайних ситуаціях є одним з найважливіших обов’язків кожної людини.

 
Top