МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ: ДІАЛОГ

6 травня 2016 року на історичному факультеті ПНПУ відбулося відкриття виставки «Немов ковток свіжого повітря», присвяченої Дню Перемоги.

На виставці представлено портрети колишніх жертв нацизму з Білорусі, Росії, України, які розповідають про свої долі, а також про те, як змінила їхнє життя програма «МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ: ДІАЛОГ», яку з 2009 р. фінансує в Україні Німецький фонд «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

Виставка показує, здавалося б, «типові» долі радянських людей, до яких у вікна тихо, але водночас дзвінко постукала війна і потім разом зі смертю, її споконвічною супутницею, зайшла у двері. І коли тепер читаєш слова цих дуже часто забутих молоддю людей, у твоїй душі щось прокидається і ти починаєш замислюватися над власним чистим небом над головою, дякуючи усім тим, хто здобув Перемогу.

Поряд з тим відбулася зустріч з великою людиною – Семеном Глузманом – знаним у Європі психіатром, дисидентом і патріотом української нації. Він розповів про своє життя і тяжкі роки намагання дисидентського руху змінити радянські реалії. Та найголовніше – він поділився зі слухачами своїми емоціями і почуттями з приводу минулого і сьогодення.

Отож полтавчани отримали чудову нагоду ще раз згадати тяжкі часи війни і намагання створити нову державу, послухати і задати питання представнику дисидентства, а також змінити власне ставлення до подій минулого аби вибудувати майбутнє. 

 
Top