Міжнародний форум «Employment forum for youth: problems and ways to overcome»

10 грудня 2018 року у рамках дводенного Міжнародного форуму з працевлаштування Полтавський юридичний коледж радо приймав гостей даного заходу.

Тематика працевлаштування для молоді є надзвичайно гострою нині в Україні. Наша держава потребує від закладів вищої освіти випуску кваліфікованих кадрів, які б могли забезпечити її стабільний розвиток, підняти економіку та створити і зберегти хороші умови для майбутніх поколінь. Проте часто трапляється так, що вимоги роботодавця розходяться з тими даними, які є у студента-випускника. Про те, як саме привабити прискіпливих роботодавців, або ж і самому розпочати створювати власну справу, на що звертати увагу в особистій поведінці у діловій атмосфері – про все це та навіть більше йшлося сьогодні.

Під час реєстрації кожен отримав подарунок, необхідний для подальшої роботи під час форуму.

У перший день із вітальним словом до учасників форуму звернулися:
-Корнет Світлана Олександрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
-Тимченко Олег Вадимович, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області;
-Лемешко Олександр Миколайович, в. о. директора Полтавського юридичного інституту, к.ю.н., практикуючий адвокат у сфері кримінального законодавства;
-Шайхаєва Олена Мустафаївна, голова циклової комісії соціально-гуманітарних та професійно-практичних дисциплін.

Також у перший день форуму учасники мали змогу заслухати змістовні доповіді інших спікерів на тематику працевлаштування. Даними почесними гостями стали:
-Ромашко Юрій Ігорович – виконавчий директор Громадської організації «Інститут аналітики та адвокації», тема: «Залучення та раціональне використання грантових коштів»;
-Кравченко Юрій Олексійович – директор Харківського територіального управління Національного антикорупційного бюро України;
-Захарченко Ірина – головний спеціаліст відділу по роботі з персоналом НАБУ;
-Мацко Анатолій Степанович – к.ю.н., професор кафедри публічно-правових дисциплін Університету сучасних знань (м.Київ), адвокат, тема: «Світовий досвід працевлаштування молоді в контексті захисту прав людини».

Кожен з них отримав оригінальний сертифікат спікера від імені нашого закладу.
Також у період між засіданнями учасники мали змогу насолодитися безкоштовною кавою з солодким печивом, пройтися коридорами нашого закладу, сфотографуватися на фоні фотозони форуму.

Опісля засідань, на завершення робочого дня, учасники розподілилися між собою на тренінги:
-Дмитра Геращенка, тренера з ціннісного інтелекту та комунікацій, марафонця, на тему: «Як бути собою та перетворити це у власний капітал»;
-Рижик Ірини Олександрівни, к.е.н., завкафедри «Економіки та менеджменту» ПІБ «МНТУ», юриста, бізнес-консультанта медичного центру «ЦМЕД медлайн» на тему: «Клієнтоорієнтованість як засіб покращення іміджу організації та інструмент просування послуг».

Учасники упродовж усього дня постійно виявляли свою активність та заінтересованість проблематикою форуму, під час виступів спікерів задавали їм запитання та отримували на них вичерпні відповіді.

Таким був перший день Міжнародного форуму з працевлаштування молоді.

11 грудня 2018 року у рамках проведення Міжнародного форуму з працевлаштування молоді учасники форуму зібралися на ранкове засідання в актовій залі Полтавського юридичного коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Розпочалася робота другого дня форуму з доповіді-вітального слова Бриндак Дар’ї Вікторівни, першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, яка розповіла учасникам особливості роботи теруправління, склад його органів, а також періодичність проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Міністерства та зазначила перелік необхідних документів для подальшого працевлаштування. Також Дар’я Вікторівна говорила про переваги роботи у даних органів та запросила майбутніх фахівців працевлаштовуватися до Міністерства.

Тему працевлаштування продовжив Глазов Олександр Миколайович, депутат Полтавської міської ради, заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність», з доповіддю на тему «Можливості самореалізації молоді в місті». Олександр Миколайович розповів студентам про можливості стажування в інституціях м. Полтава, що покликані розроблювати стратегічні плани розвитку міста, зазначив онлайн-ресурси, з яких можна дізнатися про вакантні місця, а також розповів про власний досвід роботи депутатом міськради.

До обговорення актуального питання після виступу попередника долучився Сергій Миткалик, виконавчий директор ГО «Антикорупційний штаб»; член РГК НАБУ ІІІ скликання, розробник чат-боту «Держслужбовець Тарас». Сергій розповів про інноваційні методи роботи під час заповнення е-декларацій, а також поділився розробками боротьби з корупцією, які він має у власному напрацюванні.

Останнім спікером першої частини пленарного засідання учасників форуму став Фаєр Андрій Олександрович, project manager в YEP з темою «Інструменти персональної ефективності». За допомогою комунікування з учасниками вдалося виробити шляхи економії свого особистого часу, його розподілу, з’ясувати причини недостачі часу. Андрій також розповів про нові технології, що мають на меті допомогти будь-кому досягати максимальної концентрації та досягати успіху у кожній справі.

Опісля такої насиченої частини учасники з радістю пішли перепочити, перекусивши в рамках організованого кава-брейку.

У рамках другої частини учасники обговорювали разом з Денисом Старостіним, працівником консалтингової фірми «Yoda Consult» важливість комерційних засобів, реклами, іміджу, створення позитивного образу навколо себе, інформування як невід’ємної частини будь-якої кампанії, у тому числі і з працевлаштування.
Останнім спікером другої частини форуму стала розмова з практикуючим психологом Яценко Анжелікою Анатоліївною, яка надихнула учасників на міркування з приводу категорій особистого щастя, насолоди від життя, почуття необхідності самого себе на обраній роботі.

Учасники, заряджені від отриманої інформації та підсолоджені смаколиками, вирушили до аудиторій, де їх чекала практична частина – розкриття свого потенціалу, комунікативних навичок за допомогою блискучих тренерів-психологів Головного управління Національної поліції України в Полтавській області Демяник Олени Володимирівни, Кікоть Олександри Миколаївни, Атахаджаєвої Олександри Павлівни та Ковальової Марини Григорівни. Нвприкінці кожного з тренінгів учасники не лише змогли дізнатися секрети один одного, а і отримати іменні сертифікати учасників Міжнародного форуму.

Щиро вдячні кожному, хто долучився до нашого заходу заради спільної мети – зростити громадянське суспільство, наповнене відданими справі громадянами!

 
Top