Зустріч з начальником сектору ювенальної пробації м.Полтава філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області Аліною Пилипенко

9 листопада 2023 року в Полтавському фаховому коледжі начальником сектору ювенальної пробації м.Полтава філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області Аліною Пилипенко був проведений максимально пізнавальний та практично корисний правоосвітній захід на тему: «Пробація в Україні». Основною метою зустрічі було підвищення інтересу студентів до сфери правозастосування з метою подальшої безконфліктної реалізації своїх інтересів в усіх сферах життя, підвищення рівня правової грамотності та поінформованості .

Аліна Пилипенко ознайомила присутніх з видами пробації, наголосила на перевагах та можливостях застосування пробації як ефективного методу взаємодії з порушником у формі нагляду, контролю і надання допомоги для адаптації правопорушника та повернення останнього до продуктивного соціального життя. Також спікерка зазначила, що сектором ювенальної пробації проводиться робота з неповнолітніми порушниками: виявляються фактори впливу з різноманітних сфер життя, індивідуалізуються заходи соціально-виховної роботи.

Насамкінець студенти переглянули соціальний анімаційний ролик «Як Жека не потрапив за ґрати», створений за підтримки нідерландсько-українського проєкту експертної допомоги «МАТРА», у якому наочно були продемонстровані наслідки протиправної поведінки та особливості роботи працівників пробації у напрямку виправлення порушника .

 
Top