Завідувач Новосанжарського обласного бюро судово-медичної експертизи Поляков А. І. розповів студентам про роботу експерта

Професія судового експерта унікальна. Експерт – це і процесуальна особа, яка повинна бути обізнаною у процесуальних питаннях, і фахівець зі спеціальних питань певного виду судової експертизи.

Водночас експерт відповідно до законодавства несе кримінальну відповідальність за надання завідомо неправдивого висновку. Тому таких спеціалістів мало, адже психологічно дуже складно відчувати відповідальність і розуміти, що за тобою стоїть людина, доля якої залежить від наданого висновку.

У деяких випадках наслідком помилкового висновку експерта може бути помилкове рішення суду, тому що суддя не є фахівцем зі спеціальних питань. Він довіряє експерту як незалежному фахівцю.

Саме про це розповів студентам завідувач Новосанжарського обласного бюро судово-медичної експертизи Поляков Андрій Іванович. Справжній професіонал з 20-річним досвідом роботи навів багато практичних ситуацій студентам, щоб пояснити особливості роботи судово-медичного експерта, та розповів, як встановлюються причини смерті при огляді не лише трупа, а і місця вчинення злочину.

 

 
Top