Екскурсія до загадкового та чарівного міста Київ

Вирішивши змістовно провести вихідні, 5 листопада 2016 року ми, студенти Полтавського юридичного коледжу, відвідали столицю нашої країни – місто Київ.

Екскурсію ми почали з прогулянки  територією «Музею історії України у Другій світовій війні», біля монументу  «Батьківщина-мати», де переглянули виставку військової техніки. Особливо вразили барельєфи із зображенням подій Другої світової війни.

Невеличкий піший перехід київськими вулицями – і ось перед нами Києво-Печерська Лавра. Місце освячене віками, сповнене таємниць, легенд та переказів…

Величні золоті куполи Святої Лаври, таємнича прохолода ближніх печер, мелодійний передзвін храмових дзвонів збентежили нас до глибини душі.

Далі екскурсійний маршрут привів нас на Андріївський узвіз. Тут  кипить життя,  вільні митці пропонують гостям помилуватися і придбати власні витвори мистецтва. Метою нашого візиту в цей жвавий провулок був будинок №13 – славнозвісний Будинок Турбіних. Саме тут знаходиться літературно-меморіальний музей М. А. Булгакова. Тут можна побачити особисті речі Булгакова, почути захоплюючі моменти  його життя в Києві. Ця історія тісно переплітається з його романом «Біла гвардія».

Від подій минулих часів ми повернулися у сьогодення: завітали до музею води. Відвідавши його, ми дізналися про систему водопостачання міста, про історію перших водогонів. Зайвий раз переконалися у необхідності економії природних ресурсів, зокрема води. Весело провели час за забутими дитячими розвагами.

Особливу чарівність нашої екскурсії надала прогулянка Києвом. Гомінкі вулиці, люди, що поспішають у своїх справах, розписані графіті стіни та лавки, чудернацька сучасна міська скульптура, а поруч тисячолітні храми, собори і пам’ятки архітектури. Київ – місто яке вабить, зачаровує, де кожний знайде для себе затишний куточок.

 

 
Top