До 250-річчя Івана Котляревського

 250 років тому в Полтаві народився ІВАН ПЕТРОВИЧ КОТЛЯРЕВСКИЙ (1769–1838) — видатний український письменник, театральний і громадський діяч.

Своєю безсмертною поемою «Енеїда», п’єсами «Наталка Полтавка» та «Москаль-чарівник» він започаткував нову українську літературну мову, довівши, що «малоруським наріччям» можна творити справжні шедеври.

 

Ушановуючи пам’ять однієї з найяскравiших постатей української лiтератури, студенти другого курсу взяли участь у конференцiї “Iван Котляревський – корифей української лiтератури”. Вони пiдготували доповiдi про життя i творчiсть митця, його роль в iсторiї української лiтератури та лiтературної мови, дослiдили, як увiчнена пам’ять про батька української лiтератури в нашiй державi.

Студенти Полтавського юридичного коледжу також вiдвiдали мiсця, пов’язанi з Iваном Котляревським: Полтавський лiтературно-меморiальний музей I. П. Котляревського, музей-садибу та могилу письменника, а також пам’ятник митцю, на вiдкриттi якого у 1903 роцi була присутня майже вся культурная елiта того часу.

Пам’ятаймо нашу iсторiю, шануймо засновника нової української лiтературної мови Iвана Петровича Котляревського!

 
Top