День пам’яті Героїв Крут в Полтавському юридичному коледжі

З метою виховання у молоді поваги до історичного минулого українського народу та у зв’язку з 99-ю річницею героїчної загибелі юнаків у нерівному бою під Крутами 29 січня 1918 року та вшануванні пам’яті Героїв Крут у Полтавському юридичному коледжі були проведені тематичні бесіди «Героїчні сторінки історії України: битва під Крутами, доля учасників» Крайсвітньою Ю.В., викладачем історії України, кандидатом історичних наук та кураторські години «Під Крутами бій, під Крутами кров…». Спираючись на спогади учасників подій і документи, викладачі відтворили перебіг цієї героїчної й трагічної сторінки в історії українських визвольних змагань, вдало пов’язали минуле з сьогоденням, бо нинішні захисники України своїм патріотизмом, мужністю і героїзмом гідно продовжують славетну історичну військову традицію наших предків.

Минуло майже сто років, а ми знову змушені обороняти власну незалежність ціною людських жертв. Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо…

Цей день став символом боротьби за свободу і незалежність українського народу, не дивлячись ні на що назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

 
Top