День космонавтики в Полтавському юридичному коледжі

12 квітня в Україні святкують Міжнародний день авіації та космонавтики. Свято приурочене першому польоту людини в космос, яке відбулося 12 квітня 1961 року, коли Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний обліт планети Земля. Він стартував з космодрому “Байконур” на кораблі “Восток-1” і пробув у космосі 108 хвилин.

 

Студенти коледжу долучилися до святкування дня космонавтики переглядом відеофільму «Невідомий космос», де пригадали основні етапи розвитку космонавтики, познайомились з буденним життям космонавтів на орбіті, їхніми проблемами та традиціями. Також, відвідали Полтавський музей авіації і космонавтики та побачили особисті речі, наукові роботи, розрахунки і схеми, передані у володіння музею піонерами космонавтики.

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації (ФАЇ) 12 квітня відзначається як «Всесвітній день авіації та космонавтики». В Україні цей День має назву «День працівників ракетно-космічної галузі України» і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97, його святкування відповідно проводиться щорічно 12 квітня.

Пізніше, 7-го квітня 2011-го року, на рівні Генеральної Асамблеї ООН, була прийнята відповідна резолюція № 65/271, у якій 12-е квітня проголошено Міжнародним днем польоту людини в космос. Майбутні юристи виконали свою дитячу мрію і підняли завісу незвіданого Всесвіту, що розкинулася над нами. Враховуючи ризики, фізичні та інтелектуальні навантаження, гіганську працю і безпрецедентну самовідданість всіх, хто створював для нашого людства цю сміливу можливість, хотілося б побажати в цей День всім нам спокою і впевненості.

Ми сподіваємось, що ХХІ століття принесе надзвичайні результати в освоєні космосу і Україна посяде вагоме місце серед підкорювачів Всесвіту, оскільки дослідження в галузі космонавтики продовжують розвивати в незалежній Україні.

 
Top