Всеукраїнська Ініціатива “Активна Громада” в партнерстві з “Active Group” та в співпраці зі Студентською радою Полтавського фахового коледжу провели Гру-моделювання на тему “Майбутнє волонтерства в громадах”

18 травня 2023 року Всеукраїнська Ініціатива “Активна Громада” в партнерстві з “Active Group” та в співпраці зі Студентською радою Полтавського фахового коледжу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого провели Гру-моделювання на тему “Майбутнє волонтерства в громадах” з метою розробки сценаріїв розвитку волонтерства в місті Полтава.

_KLT9994

Учасниками гри стали студенти юридичних навчальних закладів, які активно задіяні у волонтерстві, юристи, помічники депутатів, волонтери, представники громадських організацій, а також небайдужі громадяни міста.

_KLT9999

Участь у стратегічній сесії “Майбутнє волонтерство в громадах” була захоплюючим досвідом гри-моделювання. В ході гри учасники обрали ролі. Після чого потрібно було налагодити коммунікацію в громаді, спробувати домовлятися між собою та навчитися враховувати потреби кожної представленої групи.

_KLT9936

Починючи з формування компонентів, без яких не існує структура держави, учасники отримали можливість взаємодіяти з іншими учасниками, які мали різні погляди та досвід у сфері волонтерства і уявлень про роботу складного механізму держави. Ця розмаїтість думок дозволила учасникам розглянути питання перспектив з різних кутів погляду та виявити потенційні ризики та можливості майбутнього волонтерства в громадах.

_KLT9912

Під час Гри-сесії, було сформовано чотири команди, які мали можливість розробляти стратегії, висувати ідеї та обговорювати важливі аспекти волонтерської роботи. Цей процес вимагав від учаників критичного мислення, творчого підходу та здатності працювати в команді. Учасники змогли об’єднати свої сили та знання, щоб вирішити складні завдання та знайти ефективні шляхи розвитку волонтерства в громадах.

_KLT0065

Одним із найбільш цінних аспектів гри було визначення можливих викликів та шляхів їх подолання. Учасники не тільки прогнозували майбутні тенденції волонтерства, але й розглядали різні сценарії розвитку, щоб знайти найкращі рішення для громад. Це допомогло  розкрити нові можливості та зрозуміти, які кроки потрібно зробити, щоб забезпечити успішне майбутнє волонтерства в громадах.

_KLT0070

В результаті Гри-моделювання “Майбутнє волонтерство в громадах”, учасники отримали багато цінних навичок і знань, навчився працювати в команді, слухати інших, розробляти стратегії та приймати рішення. Гра дала можливість розширити свої горизонти і зрозуміти, наскільки важлива волонтерська робота для розвитку громади.

Це було досвідом, який надихнув учасників і підтвердив, що волонтерство є потужним інструментом для побудови сильної та процвітаючої громади.

«Цей захід був дуже емоційним, по справжньому крутим! Це найактивніший захід, в якому я приймав участь останнім часом. До речі, я б ще раз пограв в таку Гру!» – ділився враженням студент коледжу Михайло Білик.

_KLT0092

«Волонтерство є дуже важливим елементов у розвитку громади. Дякую вам за можливість спробувати себе в новій ролі. Я дуже задоволена заходом, ці 4 години промайнули дуже швидко. Тема волонтерства мене дуже зацікавила і хочу в неї поглинути ще глибше.» – Дар’я Балкова, студентка коледжу.

«Я зрозуміла, що краще бути активним, свідомим громадянином. Бо це реально впливає на формування громади. А ще цей захід всіх нас познайомив та здружив!» – поділилась студентка коледжу Дар’я Супрун.

  «Я був здивований кількістю учасників що були присутні на заході! Більш 50 молодих людей зібралися щоб отримати новий досвід! Я здивований їхньою активністю і плідною роботою в групах. Це було справжнє життя, а не Гра! »,  – Юрій Касьян.

_KLT0102

«Дякую за захід, який привернув увагу до питання важливості та необхідності розвитку волонтерства в громадах. Впевнений, що знайду можливість долучитися до волонтерського руху в нашому місті. Сьогодні я спробував вийти за межи свого комфорту і отримав цікавий досвід» – Артем Колосов.

_KLT0114

Цей захід спрямований на пошук оптимальних способів розвитку волонтерства в Україні.

 

 

 
Top