Викладачі Полтавського юридичного коледжу Полтава К.О. та Дубович О.В. стали учасниками VI Щорічного форуму Асоціації адвокатів України з кримінального права і процесу (м. Київ)

16 грудня 2016 року у конференц-залі готелю «Premier Hotel Rus» відбувся VI Щорічний форум Асоціації адвокатів України з кримінального права і процесу.

Метою проведення Форуму був обмін досвідом між фахівцями, обговорення актуальних питань, що виникають у роботі під час здійснення захисту по кримінальних справах, ознайомлення з практикою функціонування деяких інститутів процесуального права у 2016 році, вивчення практики ЄС з прав людини, а також особливостей кримінальних проваджень в європейських країнах.

Серед питань, які обговорювались були: реформування слідчих підрозділів Національної поліції України; зміни до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» та Кримінально процесуального кодексу України; стан дотримання  прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні; спецконфіскація по-новому; особливості розслідування корупційних злочинів; скандальні обшуки та затримання 2016: робота над помилками тощо.

Програма Форуму передбачала не лише обмін практичним досвідом фахівців у сфері кримінального права і процесу, але й мала на меті підштовхнути учасників Форуму до пошуку власних рішень глобальних проблем в галузі.

У заході взяли участь представники Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро, Вищого спецiалiзованого суду України та Верховного Суду України, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини, експерти Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та ін.

 
Top