Брати Капранови та студенти коледжу

У рамках кураторської години з національно-патріотичного виховання молоді, студенти груп ПК-42-А та ПК-23-А разом з кураторами Дубович О.В. та Кочук Ю.І. зустрілися з авторами книги «Майдан: таємні файли» братами Капрановими.

Ця книга – документалістика, основний метод – журналістське розслідування, адже брати мають досвід бути по той бік телеекрану. Кожен факт, викладений на її сторінках, піддавали перехресній перевірці.

Попри теми смерті, корупції, книга вийшла доволі оптимістичною, твердять брати. Вони переконалися, що Революцію робили не американські агенти чи окремі політичні сили, а увесь народ, а значить, це наша спільна перемога. Є в книзі й окремий розділ, присвячений різного роду кумедним історіям і випадкам. А ще – наприкінці кілька вільних сторінок, щоби кожен міг вписати своє свідчення, свою історію того, де він був під час Майдану і що зробив для своєї країни, аби залишити пам’ять нащадкам, майбутнім історикам.

Ми впевнені, що такі заходи, сприяють набуттю молоддю патріотичного досвіду на основі готовності до участі в процесах державотворення, уміння визначати форми та способи своєї участі в життєдіяльності громадянського суспільства, спілкуватися з соціальними інститутами, органами влади, спроможності дотримуватись законів та захищати права людини, готовності взяти на себе відповідальність, здатності розв’язувати конфлікти відповідно до демократичних принципів.

 

Карпова Анастасія (студентка групи ПК-42-А), Пурей Валерія (студентка групи ПК-23-А)

 

 
Top