Студенти Полтавського юридичного коледжу взяли участь в Student Growing Up Forum

17 – 19 листопада студенти групи ПК-31-А Рябуха Анна та Конюшенко Анна були учасниками форуму Student Growing Up Forum, який відбувся в м. Харкові з нагоди Міжнародного дня студента в партнерстві з ГО «Українська молодіжна рада» та ГО «Молодіжна антикорупційна агенція» на базі Харківського національного університету міського господарства ім. О.М. Бекетова. 

На форумі було обговорено актуальні проблеми розвитку студентського самоврядування, перспективи співпраці студентських організацій та організовані тренінги з особистісного зростання студентських лідерів.
Студенти брали участь в обговореннях, запропоновували свої ідеї щодо перспектив розвитку студентських самоврядувань. Обговорили в групах шляхи імплементації окремих норм ЗУ «Про освіту» студентськими організаціями та план лобіювання пакету студентських законодавчих ініціатив від 20.10.2017.

Прослухали лекції на тему «Реформування освіти в України, новий освітній закон» від спікера Андрєєва Микити, заступника керівника секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, «Сучасний стан молодіжної політики в Україні» від спікера Яреми Олександра, заступника Міністра молоді та спорту, «Зв’язок вищої освіти і бізнесу, роль студентів у реформуванні навчальних закладів» від спікера Рубіна Едуарда, директора Telesens International, екс-в.о. ректора Харківського національного університету радіоелектроніки, «Роль студентів в антикорупційній діяльності» від спікера Оксани Нестеренко, керівника Міждисциплінарного науково-освітнього центру протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» та лекції-дискусії на тему «Проведення прямих таємних виборів в органи студентського самоврядування» від спікера Афанасьєва Дмитра, екс-голови Студентської ради НТУУ «Київський політехнічний інститут», «Реєстрація органу студентського самоврядування як громадської організації, фінансування органу студентського самоврядування з бюджету вишу» від спікера Карпової Анастасії, екс-голова Студентської ради Рівненського державного гуманітарного університету, «Роль молоді в Україні і світі. Цілі сталого розвитку» від спікера Річарда Герца, консультанта ЮНІСЕФ з питань залучення молоді та партнерств для U-Report. Узяли участь в грі «Нечесні вибори», організованою Олександрою Дмитренко-Щукіною, яка є координатором Руху «Чесно» в Харкові.

У форумі взяли участь 137 учасників з 19 регіонів України. За результатами була ухвалена важлива резолюція, яка незабаром буде оприлюднена.

 
Top