Студенти стали учасниками тренінгу «Судова реформа: як громадськості контролювати на місцях»

Студентки групи ПК-31-А Роман Інна та Суржа Анна взяли участь у тренінгу від ГО ЧЕСНО. Фільтруй суд, який відбувся 29 березня 2018 року у м. Полтава. 

На тренінгу обговорювалися основні нюанси судової реформи та як вона реалізується на практиці. Учасників ознайомили з діяльністю ГО та результатами їх роботи – різноманітними суддівськими досьє та оцінками доброчесності суддів на думку громадян. На заході були представлені результати досліджень доброчесності суддів Апеляційного суду Полтавської області. 

Спікер заходу Іван П’ятак розповів про те, як за допомогою такого інструменту як інформація, громадськість може мати вплив на місцях. Було продемонстровано як шукати інформацію про суддю, які ресурси використовувати та який загальний алгоритм дій. На практикумі учасники були поділені на команди і завданням було з короткого опису справи знайти відповідне рішення суду, знайти суддю та скласти на нього досьє.

Загалом студенти отримали надзвичайні враження від заходу, адже вони мали змогу поспілкуватися з представниками громадських організацій, практикуючими юристами, пересічними громадянами, які мають великий досвід участі у судовому процесі. Висловлюємо подяку організаторам за надану можливість взяти участь у такому цікавому заході та адміністрації коледжу за активну підтримку студентської ініціативи щодо участі у подібних заходах.

 
Top