Маємо активну громадську позицію: обговорюємо законопроєкт «Про колективні трудові спори»

3 жовтня 2023 року на виконання п. 48 розпорядження КМУ від 23 червня 2021 року № 756-р «Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на 2021-2023 роки» відділенням Національної служби посередництва і примирення в Полтавській області було організовано і проведено обговорення законопроєкту «Про колективні трудові спори».

Полтавський фаховий коледж Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого долучився до цієї важливої події, адже законопроєкт направлений на розвиток соціального діалогу, посилення ролі переговорів та колективних угод (договорів), спрощення процедури вирішення колективних трудових спорів, розвантаження судів шляхом стимулювання звернення сторін до примирних процедур, трудового арбітражу.

В.о. директора коледжу Любов Старостіна безпосередньо взяла участь в обговоренні проєкту Закону України «Про колективні трудові спори». «Цей закон має велике євроінтеграційне значення, містить багато прогресивних положень, але водночас ще є над чим працювати», – зазначила вона у виступі та надала ряд пропозицій до статей проєкту.

Сподіваємося, що така дружня і плідна співпраця колективу відділення НСПП в Полтавській області з профспілками, науковцями, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області стане вагомим аргументом прийняття оновленого проєкту Закону України «Про колективні трудові спори».

 
Top